torstai 16. kesäkuuta 2011

Raparperipiirakka

Sain sunnuntaina nipun raparperia ja ryhdyin heti kaivelemaan reseptikoria, jossa pitäisi olla anopilta saatu ohje maukkaalle raparperipiiraalle. Ja löytyihän se. Ei muuta kun kokeilemaan. Tässä tuo ohje:

Raparperipiirakka

Pohja:
2     munaa
2 dl sokeria
2 dl kermaa/maitoa
1 dl voisulaa
4 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää maito, voisula ja jauhoseos joukkoon ja kaada taikina korppujauhotettuun piirakkavuokaan.

Täyte:
1 l raparperipaloja
2 dl sokeria
n. 1/2 dl vettä

Laita raparperipalat ja sokeri kattilan kiehumaan veden kanssa. Keitä/hauduta paloja oman mielen mukaan riippuen siitä kuinka kiinteiksi tai soseiseksi raparperit haluat.
Ripottele vielä valmiin piiraan päälle vähän kanelia ja vaniliinisokeria. Laita piirakka uunin alaosaan 200 asteeseen n. 25 minuutiksi.
Piirakka on nyt valmis ja ensimmäinen pala maisteltu. Ensi kerralla teen tämän ohjeen mukaan piirakkavuoan sijaan pellille koska nyt piiras oli ehkä hieman liian muhkea. :)

Torstaiterveiset! ;)

Ei kommentteja: