tiistai 13. syyskuuta 2011

Runoviikko jatkuu

 Tykkään lukea runoja ja laittaa niitä onnittelukortteihin. Kunhan vaan etsin sopivan runon ja kirjoitan sen ajoissa korttiin, sillä juhliin lähtiessä viime tipassa jää kyllä lyhyinkin runo kirjoittamatta.
Tämän äidin karkkipäivä-kirjasen sain muutama vuosi sitten lahjaksi. Sieltä löytyi silloiseen elämäntilanteeseen oikein oiva runo, jonka laitan tähän kaikille luettavaksi.
 Meillä oli siinä vaiheessa vielä kaikki lapset kotona ja pienin vielä imetysikäinen. Muistan silloin kuvanneeni oloa jollekin kaverille, että olo on iltaisin kuin mankelin läpi käyneellä. Ja siis ihan tavallista lapsiperheen arkea. Ei sen kummempaa;)

Uupunut äiti

Äiti on puhki kuin kenkäraja,
tehkää tyynyistä äidille maja!
Äiti on loppu kuin tiskirätti, antakaa äidille halaus nätti,

hymy ja suukko ja vessarauha,
kasvonaamio, jäätelökauha,
jättäkää huoleti kahvia juomaan,
saatelkaa Nukkumatin huomaan.

Tittamari Marttinen & Virpi Talvitie


Tänään puhuttiin kerhossa yllätys-joulukalentereista.
Olen joka vuosi miettinyt jonkinlaisen lokero/tasku, tulitikkurasia-kalenterin tekemistä. Nyt vähän innostuin runo-kalenterista. Se voisi olla yhteisenä vaikka keittiössä. En tiedä minkälainen, mutta joka päivä sieltä pumpsahtaisi runo, vaikka itse sepitettykin.
Täytyypä laittaa korvan taakse muhimaan....
                                                      
Heippa nyt vaan ja huomiseen! Ehkä jonkun runon kera...:)

2 kommenttia:

Nonna kirjoitti...

Runojoulukalenteri olisikin kiva! Mulla on ollut joululapasia ja viime vuonna ompelin lapsille joulusukat, joissa oli joka aamu jotain. Hieman vaan ärsyttää tuo roinan ja namujen jakaminen!

kamomilla kirjoitti...

Nonna, just tosta tavaramäärästä puhuttiin!

Ystäväni laittoi viime vuonna kalenterin luukkuihin lappusia, joissa oli päivälle jokin mukava tekeminen esim yhdessä kirjastoon/uimaan meno, leipominen, kyläily tms.:)