Raparperipiirakka
Pohja:
2 munaa
2 dl sokeria
2 dl kermaa/maitoa
1 dl voisulaa
4 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää maito, voisula ja jauhoseos joukkoon ja kaada taikina korppujauhotettuun piirakkavuokaan.
Täyte:
1 l raparperipaloja
2 dl sokeria
n. 1/2 dl vettä
Laita raparperipalat ja sokeri kattilan kiehumaan veden kanssa. Keitä/hauduta paloja oman mielen mukaan riippuen siitä kuinka kiinteiksi tai soseiseksi raparperit haluat.
Ripottele vielä valmiin piiraan päälle vähän kanelia ja vaniliinisokeria. Laita piirakka uunin alaosaan 200 asteeseen n. 25 minuutiksi.
Piirakka on nyt valmis ja ensimmäinen pala maisteltu. Ensi kerralla teen tämän ohjeen mukaan piirakkavuoan sijaan pellille koska nyt piiras oli ehkä hieman liian muhkea. :)Torstaiterveiset! ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti